Eilinen päivä oli valtaisa voitonpäiva Algerian suurimman berberialueen (ehkä suomeksi Kabilia) ja tarkalleen Tizi Ouzou'n kaupungin kristityille.  Kaksi kristittyä, jotka olivat juoneet kahvia "ramadanin" -paastokuukauden aikana (jolloin jopa syljen nieleminen on kiellettyä) vapautettiin tuomioistuimessa syytteestä.  Syyttävä asianajaja vaati kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Syyte perustui vuoden 2006 lakiin, jonka mukaan kaikki toiminta, joka yrittää horjuttaa islaminuskoa on lainvastaista ja oikeusistuimessa tuomittavaa.  Kristityt olivat juoneet kahvia työpaikallaan, mutta muista työntekijöistä hyvin erillään juuri välttääkseen ongelmia.

Ranskalainen televisioyhtiö "France 24" sekä ranskalaiset maanlaajuiset radioyhtiöt pitivät asiaa esillä koko päivän.  Puolustusasianajaja oli kerännyt muutaman muun asianajajan todella taistelemaan yhdessä ihmisoikeuksien puolesta ja nyt erityisesti tietysti uskonnonvapauden puolesta.  Virallisten lähteiden mukaan Algeriassa on nyt 11000 kristittyä.

Jos haluat katsella kristittyjen iloa, niin mene seuraavan linkin kautta heidän keskelleen

http://www.youtube.com/watch?v=5BXtgIHj998

Et ymmärrä puhetta, mutta näet ilon.  Haastatelluista miehistä ensimmäinen on toinen syytetyistä ja seuraava puolustusasianajaja.

Rukouksiasi kuullaan!  Tämän päivän Jumalan Sana on juuri tähän sopiva.