Sara on todellinen kontaktientekijä!  Seurakunta, jossa me käymme yhdessa Saran ja Brahimin kanssa, sijaitsee käytännöllisesti katsoen arabikorttelin keskellä.  Ajattelin tänään antaa Saran kertoa muutamasta aivan akuutista kontaktista.  Eli nyt on Saran vuoro olla blokin äänenä: 

”Joulukuun 31. :na päivänä meillä oli uudenvuodenvalvojaiset seurakunnassa Marignane’ssa.  Mukana oli algerialainen nainen, joka oli kutsuttu illanviettoon.  Seurakuntalaiset olivat kutsuneet ystäviään ja naapureitaan, jotka eivät ole kristittyjä tai yleensä uskovia.

Hafida on algerialainen, joka asuu Vitrolles’issa (toimistomme on siellä – M-L) ja työskentelee keskuksessa, jossa työskentelee eri tavoin vammautuneita.  Hafida haluaa tuntea Jumalan, jota me kristityt palvelemme.  Brahim ja minä lauloimme arabiaksi.  Se kosketti häntä kovasti ja hän sanoi meille haluavansa ymmärtää miksi ja miten valitaan Kristuksen seuraaminen.  Hän antoi minulle hänen puhelinnumeronsa ja pyysi minua soittamaan hänelle ja pitämään häneen yhteyttä, koska hän tarvitsee minua.   

Soitin Hafidalle tänään ja hän oli erittäin tyytyväinen siihen, että soitin hänelle ja hän pyysi voida tavata minua.”

« Fatima-zohra on algerialainen.  Seurakunta on auttanut häntä löytämään asunnon Pohjois-Ranskasta ja auttanut häntä myös muutossa.  Fatima-zohra käytti huntua kasvojensa edessä, mutta nyt hän on ottanut sen pois ja haluaa tietää enemmän seurakunnasta ja raamatusta.

Fatima-zohra on pitänyt yhteyttä minuun.  Myös hänen miehensä on jatkuvasti yhteydessä pastoriin.”

« Gulten on turkkilainen nainen, joka tulee kirkkoon löytääkseen lohdutusta, koska hän asuu miehensä ja heidän kahden lapsensa kanssa Ranskassa ja kaikki muut hänen perheestään asuvat Turkissa.  Hän tunsi olonsa niin yksinäiseksi, että tulee seurakunnan harrastuspiiriin voidakseen puhua hetken siellä kanssamme.  Annoin Gultenille turkkilaisen Raamatun, jota hän pyysi, koska ei osaa lukea ranskankielistä Raamattua.  Annoin hänelle myös Jeesus-filmin, jonka hän on katsonut miehensä kanssa.

Hän soitti minulle toivottaakseen onnellista vuotta 2011 ja myös sanoakseen menevänsä evankelioimistilaisuuteen perjantai-iltana miehensä kanssa Marignane’n kirkkoon.  Gulten tulee aina messuun poikansa kanssa, joka kääntää saarnan hänelle.”  Hänestä olen tainnut mainita jo aikaisemminkin. 

« Nadia, johon olen tutustunut seurakunnan ruoka-avussa, soitti minulle toivottaakseen hyvää uutta vuotta ja kiittääkseen kaikesta, mitä olen tehnyt hänen hyväkseen.  Seurakunnassamme on mahdollisuus ostaa muutamalla sentillä ruokatavaraa ja muuta välttämätöntä, jos kaupunki antaa ostajalle kortin, joka ilmaisee ostajan olevan avun tarpeessa.

Nadia on muuttunut paljon siitä hetkestä, kun tapasimme.  Sunnuntai-iltapäivisin hän tulee kirkkoon ja haluaa oppia lisää Jumalan Sanaa.”

« Malika on aina uskollinen kirkossakävijä sunnuntai-iltapäivisin.  Hän muuttaa Vitrolles’iin neljän tyttärensä kanssa.  Malikan äiti tulee tyttärensä kanssa kirkkoon ja hän todistaa Malikan ajatusten muutoksista sen jälkeen, kun hän on alkanut käydä kirkossa.”

Sitten vielä rukousaiheita naisten puolesta.  Nämä kaikki ovat nyt tästä lähiympäristöstämme:

Fatima Vitrolles’ista on « vanha » kontaktimme, mutta elää hyvin vaikeita aikoja itseään huomattavasti vanhemman aviomiehensä kanssa.  Lisäksi Fatiman Marokossa asunut isä kuoli Joulun aikoihin.  Fatima pyytää rukousta erityisesti miehensä puolesta, että tämä voisi muuttua ystävällisemmäksi Fatimaa kohtaan.

Fatima, Pau-nimiseltä paikkakunnalta, pyytää rukousta lastensa puolesta, että hekin kääntyvät Kristuksen puoleen.  Sara ja Fatima soittelevat usein keskenään.

Tata ja hänen serkkunsa Sabina pyytävät rukousta, että heidän elämänsä järjestyisivät kaikkien ongelmien jälkeen ja hekin pyytävät rukousta lapsiensa puolesta.  Sabina myös soittaa Saralle usein ja kertoo monista taloudellisista ongelmistaan.

Salima, sisaremme, on läheisessä yhteydessä meihin kaikkiin, koska hän käy samassa kirkossa kanssamme.  Ensi viikolla Salima menee tapaamaan vanhempiaan ja hän pyytää rukousta, että kaikki menisi rauhallisesti.

Salima on nuori nainen, jonka vanhemmat pakottivat avioliittoon, koska Salimasta oli tullut kristitty.  Mies jätti vaimonsa suurien velkataakkojen alle ja katosi itse Marokkoon.  Mies antoi tietää selkeästi, että kaikki tämä siksi, että Salima on kristitty.