Davidin ajatuksia ja pohdintoja Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tilanteesta:

Niin kauan kuin entisen hallintovallan poliitikot johtavat maita, ei kansalla ole paljon toivoa.  Sama johto on ollut vallassa esimerkiksi Algeriassa 50 vuotta, Tunisiassa 30 vuotta ja samoin Egyptissä.  Kaikki arabijohtajat uskovat olevansa ”iankaikkisia” ja eivät halua luopua vallasta.  Rajoitusten voimalla he johtavat kansaansa ja samalla rikastuvat itse. 

Tämän hetken toivo on nuorissa, jotka eivät ole eläneet siirtomaavallan aikaa ja sen aikaansaamia väärinkäsityksiä.  Tällainen on esimerkiksi se, että kaikki siirtomaavaltojen edustajat olivat kristittyjä.  Nuoret toimivat internetissä ja ”face-book’issa” sekä katselevat satelliittitelevisiota.  He ovat oppineita ja haluavat vapautta monella eri tavalla.  Minkään arabimaan hallitus ei luo vapauden ilmapiiriä.  Näissä maissa ei ole työtä normaalin elintason saavuttamiseksi, vaikka nuorilla on yliopistojen loppututkintoja.

Tunisian vallankumous alkoi, kun insinööriksi opiskellut mies poltti itsensä, koska hän tunsi elämänsä turhaksi myydessään kasviksia kottikärryjä työntäen pitkin katuja.  Valtioilla ei ole sairausvakuutusjärjestelmää eikä myöskään työttömyyskorvauksia.  Maat ovat silti rikkaita. 

Tunisian, Egyptin ja Algerian kansa ei pyydä uskonnon saattamista entiseen arvoonsa, koska suurin osa ei halua enää lisää ”aivopesua”, vaan vapautta kaikille.  He eivät usko islamista löytyvän vastausta. Uskonnolliset johtajat eivät epäröisi ottaa valtaa haltuunsa, jos he vain voisivat.  Tätä vaihtoehtoa ja muutenkin arabimaailman levottomuutta katselee pelolla Israelin kansa.  Jos Egyptin ja Gazan välinen raja avataan, islamistien ja Al Qaidan pääsy Israeliin avautuu.

Kristillisellä työllä median välityksellä: internet, satelliittitelevisio (myös radio) on suuri merkitys.  Nämä välineet ruokkivat ihmisten ajatuksia, sillä puhumme totta ja islam on ilmaissut itsensä hämäränä ja hitaana kaikkiin muutoksiin.  Kommunikaatio on hyödyllistä enemmän kuin koskaan!  Jumalan meille antamat keinot ovat suuret: internet, satelliitti.  Meidän päivinämme jokainen kristitty voi halutessaan tehdä tietokoneellaan ohjelman ja lähettää sen internetiin.  Myös kansalliset televisiot länsimaissa käyttävät internetiä.

Pohjois-Afrikan kristityt eivät pääse helposti internetiin, mutta he tajuavat, että internet ja televisio ovat voimakkaita vaikuttajia.  Egyptissähän nuorten yhtenä yhteydenpitovälineenä oli nimenomaan internet (face-book), joka avulla kansanjoukko saatiin kokoon.

Pelko, jota kristityillä oli viranomaisia kohtaan alkaa häipyä.  Monet eivät enää epäröi näyttää kasvojaan kuvaruudussa .  Al Morsalin haave on laajentaa keskustamme ja keinoja kristillisen tiedon välittämiseen sähköisin viestimin.  Enemmän kuin koskaan aikaisemmin muslimimaailma on kypsä.  Täytyy vain saada lisää työmiehiä tähän työhön.  Jeesuksen sanat ovat eläviä ja hyväksyttyjä muslimaissa enemmän kuin koskaan ennen.  Hänen sanansa nostaa islamin naamiota, joka alkaa pudota.  Auktoriteetit tietävät sen.  Ja he yrittävät rangaista ja alistaa kristittyjä, jotka myös vaativat oikeutta uskonnonvapauteen.