Hallituksen vastainen mielenosoitus Marokossa laajenee köyhtyneellä pohjoisen Rif-vuorien alueella.  Jo kymmenen päivän ajan pienessä Beni Bouayache’in kylässä on ollut mielenosoituksia.

Valtion uutistoimisto kertoi usean poliisin loukkaantuneen, kun he pysäyttivät mielenosoituksen.  Chakib al-Khayari, joka on ihmisoikeusaktiivi Rif’in alueella kertoi 20:n poliisin loukkaantuneen, mutta hän ei osannut sanoa paikallisten loukkaantuneiden lukumäärää.   “Me emme tiedä loukkaantuneiden määrää, koska he eivät voi mennä sairaalaan peläten tulevansa pidätetyiksi siellä.”

Marokon Rif-vuoret, jotka ovat yhdensuuntaiset Välimeren rannikon kanssa, ovat Marokon köyhimpiä alueita.  Perinteisesti sanotaan valtion jättäneen alueen sivuun ja investoineen sinne vain vähän.
 
Rif vuoret olivat 1920-luvulla itsenäinen tasavalta, kunnes Ranska valloitti alueen vuonna 1926.  Marokon itsenäistyttyä, alue nousi kapinaan uutta marokkolaista keskushallintoa vastaan vuonna 1958, mutta kapina nujerrettiin.  Alueen asukkaat ovat pääasiallisesti berbereitä eli entisiä liikkuvia paimentolaisia.  He ovat Pohjois-Afrikan alkuperäisiä asukkaita ja heillä on oma kieli.  Mielenosoitusten aikana ihmiset heiluttivat Rifin tasavallan lippuja sekä koko Pohjois-Afrikan kattavan berberiliikkeen lippua.


Nämä tiedot olen kerännyt internet-julkaisusta "Rue20", jonne englanninkielentaitoiset voivat mennä lukemaan muuta tuoretta tietoa Marokosta.