Saimme juuri soiton libyalaiselta kristityltä, jota emme tunteneet entuudestaan:

"Olen 41-vuotias mies.  Elätän tapojen mukaisesti vanhempiani ja sisariani, joiden kanssa asun yhdessä.  Tuloni ovat erittäin pienet.  Käännyn nyt teidän puoleenne, koska minulla on suuri ongelma.

Naapurissani asuu 15-vuotias nuori, joka vielä opiskelee.  Hänen äitinsä on kuollut ja tyttö asuu isänsä kanssa.  Nyt tyttö sanoo olevansa rakastunut minuun ja haluaa kanssani avioliittoon.  Nuori sanoo tarvitsevansa kipeästi turvaa elämäänsä.  Mitä minä nyt teen?"

Kysymys oli vaikea sekä soittajalle itselleen ja meille täällä.  Koetimme neuvoa parhaamme mukaan.  Mies voisi ystävystyä tämän nuoren naisen kanssa.  Keskustella ja yrittää selvittää mitkä asiat tyttöä pelottavat, koska hän kaipaa turvaa elämäänsä.  Jos ystävyys kestää tytön täysikäisyyteen (21 v.) saakka, niin silloin asioita voi alkaa miettiä uudelleen.  Tietysti varoitimme häntä vakavasti myös sukupuolisuhteen kannalta.  Nuori nainen voi oivaltaa erehtyneensä rakastumisensa kohteen suhteen jo muutaman kuukauden kuluttua.  Ikäero on huomattava.

Lisäksi miehen on muistettava se tietynlainen taakka, että hän on vastuussa sekä vanhempiensa ja sisariensa toimeentulosta.

Kerroin tämän esimerkiksi siitä, että saamamme yhteydenotot ovat moninaisia.  Ongelmien edessä on muistettava miten kulttuuri, arabimaailman rauhattomuus ja kristinusko sopivat yhteen.