Kuinkahan pitkä muistisi onkaan, sillä nyt palaan Näima-nimiseen nuoreen naiseen, jonka saimme aikoinaan pakoon tänne Ranskaan Algeriasta.  Näima pakeni vanhempiaan, jotka aikoivat pakottaa hänet avioliittoon vanhan miehen kanssa, koska Näima ei luopunut kristinuskosta.

Näima opiskeli Ranskassa teologiaa Sansa stipendiaattina kolmen vuoden ajan ja siirtyi sitten oppilaitoksensa tukemana jatkamaan opintojaan Yhdysvaltoihin.

Siellä hän sitten ehkä parin vuoden jälkeen tapasi kristityn nuoren miehen, joka mitä ilmeisimmin oli ensimmäinen, joka vakavantuntuisesti tätä viatonta nuorta lähestyi tähtäimenään avioliitto.  David, joka on saanut arvokkaan isän paikan Näiman sydämessä, kehoitteli nuoria kaikessa rauhassa ensin tutustumaan toisiinsa, mutta neuvo ei silloin mennyt perille.

Nyt jo parin kuukauden ajan saamme joka ainut päivä usean tekstiviestin ja puhelinsoittoja.  Kahden viikon avioliiton jälkeen Näiman aviomies oli ehdottanut, että hän ottaa heille asumaan toisen naisen, koska se on ihan luonnollista hänen mielestään.  Näima kieltäytyi, mutta silloin mies reagoi väkivaltaisesti.

Näimä on kärsinyt jatkuvista aviorikoksista ja pahoinpitelyistä yli parin vuoden ajan, jolloin hän ehti myös synnyttää pariskunnalle tytön.  Lopulta Näima ei enää kestänyt raakaa pahoinpitelyä ja alkoi pelätä myös lapsensa puolesta.  Hän teki rikossyytteen.  Poliisi on ollut jo pitkään tietoinen tilanteesta.  Vasta tässä vaiheessa Näima suostui kertomaan tilanteensa kauheuden meille.

Hän odottaa nyt avioeroa ja kärsii tavattomasti, koska mitä ilmeisimmin hän kokee avioliitosta eroamisen hyvin vaikeana ja pelkää kovasti tulevaisuutta, koska nyt hänellä ei ole ketään läheistä ihmistä.  Hän kokee valtavaa yksinäisyyttä ja kyselee myös kuinka Jumala on voinut hänelle sallia tällaisen kohtalon.  Usko on koetuksella, mutta Näimä pitää kiinni Jumalan Sanasta.  

Lisäksi mies yrittää saada lapsen itselleen, vaikka ei tästä välitä käytännössä.  Hän haluaa vain tuottaa lisää tuskaa Näimalle, joka ei jatka avioliittoa, joka on miehen mukaan ihan Raamatun opetuksen mukainen!!!  Kaikilla Vanhassa Testamentissa oli monta vaimoa!

Pyydän sinua rukoilemaan Näimän puolesta, että hän saa pitää lapsensa ja että hän löytäisi töitä tilapäisesti voidakseen elättää lapsensa.  Syksyllä hänellä on stipendi Washington'issa jossakin yliopistossa, koska hän ei ole saanut vielä opintojaan loppuun.