Tänä aamuna saimme pitää vieraanamme mm. Latifaa, joka asuu Marseillessa.  Hän on algerialainen kristitty nainen.  Hän kertoi meille elämästään ja avioliitostaan.  Aikoinaan hänen perheensä järjesti Latifan avioliiton.  Kahden viikon sisällä Latifa tutustui tulevaan aviomieheensä ja saman tien avioliitto solmittiin.  Ei ollut toisen tuntemisesta tai seurustelusta puhettakaan.

Kun aviomiehen perhe sitten sai tietää Latifan olevan kristityn (aviomies tiesi asiasta jo ennen avioliittoa), alkoi varsinainen taistelu.  Perhe vaati miestä jättämään vaimon siltä seisomalta.  Lopulta perheen uhkailut sitten tehosivatkin ja mies jätti Latifan ja lapset ja asettui asumaan musliminaisen kanssa.  Urhea Latifa kesti kaiken, kunnes mies soitti ja ilmoitti tulevansa ottamaan lapset itselleen.  Silloin Latifa päätti karata lasten kanssa.  Suunnitelma tehtiin, mutta Latifa päätti kuitenkin vielä käydä rukoustaisteluun, ennen paon toteuttamista.  Hän paastosi jopa kolme viikkoa.

Rukousten voimasta mies yllättäen päättikin palata vaimonsa luo kuuden kuukauden jälkeen.  Vaikeata on ollut antaa anteeksi miehen teko, mutta Latifa sanoo saavansa kaiken Jumalalta.  

Vuosia hän on rukoillut myös miehensä ja tämän perheen puolesta.  Vaikeaa on ollut työntää syrjään kaikki ilkeät sanat ja halveksunta, mutta Latifa pursuaa naurua.  Jumalan armoa on ollut se, että pikkuhiljaa miehen perhe alkaa lähentyä häntä.