Iran – Iranin kristittyjen esirukouspyynnöt

Iranin kristityt ovat pyytäneet esirukousta seuraavien henkilöiden puolesta.

Henkilöitä, jotka on vangittu kristinuskon tähden, syytetään useimmiten ”kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta”. Nyt kuitenkin elokuun 3. päivänä Church of Iran – seurakunnan johtajaa Abdolreza Haghnejadia syytettiin ”vihollisuudesta Jumalaa vastaan”, rikoksesta, josta voi seurata kuolemantuomio. Abdolreza pidätettiin heinäkuun 5. päivänä yhdessä monen muun saman seurakunnan johtajan kanssa. Turvallisuuspoliisi teki ratsian hänen kotiinsa Rashtissa ja takavarikoi kristillisen materiaalin, myös Raamatut.

Heinäkuun 23. päivä Mehdi Ameruni, myös Church of Iran –seurakunnan jäsen, kutsuttiin kärsimään saamansa kolmen vuoden tuomion Adel Abadin –vankilassa, Shirazissa. Seitsemän uskovaa pidätettiin lokakuussa 2012 Shirazissa Mehdi Ameruni heidän joukossaan. Vaikka heidät kaikki vapautettiin 19.3.2013, heidät tuomittiin kuitenkin 16.7.2013 eripituisiin vankeusrangaistuksiin Mehdin saadessa kolmen vuoden tuomion. Hän pääsi kuitenkin silloin vapaalle, koska tuomiosta tehtiin valitus, joka sittemmin hylättiin.

Fatemeh Torkkajouri, Church of Iranin yhden johtajan, Behrouz Sadegh-Khandjanin vaimoa on pyydetty tulemaan oikeuden eteen Iranissa. He asuvat ulkomailla, mutta turvallisuusviranomaiset ovat painostaneet hänen vielä Iranissa asuvaa perhettään huolehtimaan siitä, että Fatemeh tulee kuultavaksi.

American Center for Law and Justice (ACLJ) –järjestöltä tulleen tiedon mukaan samassa vankilassa pastori Saeed Abedinin kanssa olevat ISIS:n terroristit ovat uhanneet tappaa pastorin. Pastori, Yhdysvaltain kansalainen, saa kommunikoida perheenjäsentensä kanssa ja on kertonut pelkäävänsä henkensä puolesta. Abedinia pidetään Rajai Shahrin vankilassa. Tällä hetkellä hän on eri osastolla kuin ISIS -vangit. Pastori kertoi muiden vankien tulleen hänen turvakseen ja he ovat piilotelleet häntä vankiselleissään päivittäin aikana, jolloin sellien ovet ovat auki ja vangit voivat liikkua vapaasti.