Kairon sunnuntai-iltaisten yhteenottojen viimeisin laskenta näyttää ainakin 24 :n kuolleen ja 272:n haavoittuneen.  Suurin osa on kristittyjä.  Kymmeniä pidätettyjä on myös. 

Lähi-Idän suurin kristillinen ryhmä ovat coptit.  Egyptin 80 miljoonaisesta väestöstä heitä on noin 8-10 %.  Egyptin coptikirkko puhuu 10:stä miljoonasta jäsenestä.

Kuka aloitti väkivaltaisuudet?  Monet tarkkailijat ovat yksimielisiä siitä, että tilanne paheni yhden sotilaan suoraan solvattua copteja valtion televisiossa.  ”Loukkaantunut sotilas (tai poliisi)” julisti Egyptin yleisessä televisiossa, että kristityt ovat ”koirien jälkeläisiä”.

Itse katsoimme suoraan televisiosta kuinka armeijan ajoneuvot ja tankit ajoivat mielenosoittajien päälle ja aiheuttivat usean siviilin kuoleman.

Väkivalta pelottaa kristittyjä, jotka pelkäävät tulevansa yhä vainotuimmiksi Egyptissä.  Itse asiassa maaliskuusta lähtien coptit tuntevat olevansa huonommassa asemassa kuin Moubarak’in aikana.  On arvioitu, että tammikuusta lähtien 93 000 coptia on muuttanut pois maasta.

Kuitenkin näyttäisi tarkailijoiden mielestä siltä, että "pikemminkin kyseessä ei ole ongelma kristittyjen ja muslimeiden välillä ».  ”Armeijaa on idealisoitu Tahrir’in aukion tapahtumien aikana.  Se nähtiin kansan suojelijana.  Mutta tänään armeijan ihailu on laskemassa voimakkaasti koko kansan keskuudessa. »