Algerian salafistiliikkeen vaikutusvaltainen hengellinen johtaja on laskenut liikkeelle « fatwa’n », eli uskonnollisen julistuksen.  Tämä seikki Abdelmalek Ramdani’n julistus on 48-sivuinen.  Julistus kutsuu muslimeita sulkemaan korvansa, kun he kuulevat puheita muutoksesta, koska demokratia on islamin vastaista, vakuuttaa seikki.

Saudi-Arabiassa asuvan Ramdanin fatwa saapui sopivaan aikaan.  Algerian presidentti Abdelaziz Bouteflikan asema alkaa horjahdella, koska algerialaiset ilmaisevat nyt omia poliittisia ja taloudellisia vaatimuksiaan.  Algerialaiset ovat melko rauhallisesti tarkkailleet tähän saakka muiden arabimaiden kapinaa.

 “Niin kauan kuin kansakunnan johtaja on muslimi, teidän tulee totella ja kuunnella.  Ne, jotka ovat johtajaa vastaan, haluavat vain vaihtaa johtajaa ja se ei ole laillista”, kirjoittaa Ramdani fatwan tekstissä.

“Protestien aikana miehet ja naiset ovat yhdessä, mikä on laitonta uskontomme mukaan”, Ramdani on ilmoittanut.  Seikki Ramdani sanoo itsellään olevan monia satoja tuhansia kannattajia.

Algeriaa vavisuttaa tammikuusta lähtien vastalauseiden aalto, koska ruoka-aineiden hinnat ovat nousseet voimakkaasti.  Algerian oppositio on tehnyt monia pyyntöjä maaliskuun aikana.  Ne koskevat demokratian saamista maahan, maan johdon läpinäkyvyyttä sekä myös maan johdon vaihtumista.

Jos tässä tekstissä on asioita, joita et ymmärrä, niin tässä blogissa sopii siis todella esittää kysymyksiä ja omia ajatuksia.