Kiitos paljon Sirkka-Liisa tarkennuksistasi eiliseen kirjoitukseeni.  Tällaisista säännöksista en edes tiennyt.  Minulla oli mielessäni tästä kirjoittaessani se kuinka muslimit niin monessa asiassa haluavat näyttää olevansa erilaisia kuin kristityt tai me länsimaalaiset.  Ja rahaa käärivät yhtiöt ottavat näistä tilanteista oitis kiinni, vaikka samalla tukevat Pariisin moskeijan toimintaa saadessaan sen kuvan kaikkiin tuotteisiinsa ja maksaessaan sille tietyn prosentin liikevaihdosta.

Kaikki islamista kristinuskoon kääntyneet ystävämme täällä näkevät tuon kaiken islamin sellaisena hiljaisena, vaarattomalta näyttävältä eteenpäin liikkumiselta.  Omassa ruokakaupassamme, Carrefour'issa, on jo pitkään ollut ihan oma osastonsa muslimeille.

Onhan meillä täällä Ranskassa monenlaisia uskontoja, alkaen juutalaisista.  En ole missään suurissa kaupoissa koskaan nähnyt juutalaisille osoitettua pienintäkään osastoa.  Tietysti juutalaisilla on sitten omia yksityisiä kauppojaan.  Muslimit muodostavat nyt jo niin suuren ostovoiman ja he myös vaativat kovalla äänellä erityisiä palveluja, että kauppa kiirehtii heitä palvelemaan.

Jo iso aika sitten täkäläinen hampurilaisravintolaketju, Quick, ilmoitti tietyissä pisteissä myytävien hampurilaisten lihan olevan halal'iä eli siis lihaa, josta veri on laskettu pois.  Nyt täällä presidentinvaalien alla äärioikeistolainen siipi käyttää yhtenä vetonaulana sitä, että enää ei tiedä Ranskassa minkälaista lihaa sitä syö.  Ihmisille ei ilmoiteta onko se halal'iä vai meidän tavallamme teurastetun eläimen lihaa.  Tässä nyt mennään kyllä ihan liian pitkälle, mutta näin meillä kuohuu.