”Arabit eivät tunne demokratiaa.  He itsekin pelkäävät, mitä tulee olemaan edessä.  Diktaattorit on ajettu pois, mutta ei diktatuuria.  Tulevat johtajat voivat olla entisten kaltaisia.  Toiset pelkäävät ultra vanhoillisten islamistien pääsevän valtaan.” 

Arabien vallankumouksella pyydetään vapautta ja oikeudenmukaisuutta kaikkia kohtaan. Osa pyytää myös maallikkovaltiota.  Viisitoista vuosisataa nämä kansat ovat olleet ilman vapautta.  Mitä tulee tapahtumaan nyt?  Kukaan ei sitä tiedä.

Kaikki vallankumoukset aiheuttavat surua, mutta miten toimia, kun maiden hallituksissa on diktaattoreja, jotka surmaavat ihmisiä, halveksivat oikeutta, eivätkä suo kansalle vapautta.  Ei poliittista sen enempää kuin hengellistäkään vapautta.  Mitä silloin voi tehdä?  Lähteä pois maasta, alistua tai käydä vastarintaan.  Tämän vastarinnan ovat arabimaat omaksuneet tällä hetkellä.

Tunisian ja Libyan vallankumous estää diktaattorien vallan jatkon.  Tunisian entinen presidentti Moubarak valmensi poikaansa seuraajakseen.  Libyan johtaja Kadhafi on enemmän kuin diktaattori.  Hän manipuloi kansaansa ja omia läheisiä ihmisiä.  Myös Kadhafi asetti oman poikansa toimittajien ja televisiokameroiden eteen.

Syyrian johtaja Assad ja Algerian Bouteflika tukevat lisäksi suoraan tai epäsuorasti terroristeja.  Heidän asenteensa on samanlainen kuin muidenkin arabijohtajien.  Arabimaiden johtajien on vaikeaa antaa tahi  he eivät suorastaan halua antaa vapautta kansalle.  Islam on hyödyllinen väline vallankäytölle.

Onko mitään toivoa?

Nykyinen arabimaailman tilanne on monimutkainen.  Egyptissä uusi perustuslaki sallii nyt islamistien asettamisen ehdokkaiksi vaaleihin.  Aiemmin he olivat myös kontrollin alla, eivätkä voineet toimia vapaasti. Eli maasta voi tulla toinen Iran.

Ajatusten tulee muuttua näissä suljetuissa maissa, joissa tiedonsaantia on kontrolloitu täydellisesti.  Internet, televisio ja radio muuttavat nuorten ajatusmaailmaa.  ”Face-book” tai yleensä internet on näytellyt tärkeää osaa tapahtumien kulussa.   

Vain Jumala tietää, kuinka voivat kristityt tällä hetkellä ja mikä on heidän tulevaisuutensa.  Todellinen vapaus on Jeesuksessa ja siksi nyt, jos koskaan, on aika evankelioida suuria massoja.  Saamme rukoilla vapautta ei ainoastaan kristityille, mutta myös kaikille muillekin, että he voivat lukea, kuunnella ja esittää kysymyksiä, mikä on ollut mahdotonta tähän saakka.  Toivomme ja uskomme, että rauha tulisi, jossa jokainen voisi palvella Jumalaansa ja kertoa Hänestä vapaasti.