Tässä kirjoittelen suurennuslasit silmilläni eli olen todellakin hyvässä vauhdissa toipumassa kaihileikkauksestani.  Kaukonäkö on jo riittävän hyvä, mutta likinäkö on täysin poissa.  Eilen sitten silmälääkärini kehotti ostamaan suurennuslasisilmälasit, jotka ovat vallan mainiot.

Isä David polvensa kera voi jo paremmin, mutta lääkäriin hän ei ole ehtinyt mennä.  Luulemme kyseessä olevan joko lihasrepeymän tahi sitten (suomeksi en  nyt tiedä oikeaa sanaa) tendiniitin.  Katsotaan suostuuko hän käymään lääkärissä vai parannutaanko itse.

Juniori on aloittanut lukulomansa, jota ei voi joululomaksi oikein kutsua, kun heti tammikuun alussa on taas rankka tenttiläjä odottamassa.

Magda hoitelee innoissaan lapsi-nuorisokodissa sen pienistä ja suurista asujista.  Juuri nyty hän "taistelee" 16-vuotiaan afganistalaisen puolesta.  Tämä on lähtenyt kotimaastaan sen oloja pakoon ja asuu nyt tässä laitoksessa.  Magda yrittää laillistaa hänen olonsa Ranskassa, koska hän on tullut maahan laittomasti.  Hänen kotimaasta lähtönsä syitä ei varmaan kukaan ihmettele.