”Perjantaina 7. tammikuuta Siham tuli meille kotiin toivottaakseen hyvää uutta vuotta.  Se oli yllätys minulle, koska en ollut nähnyt häntä pitkään aikaan.

Siham on tunisialainen ja on avioliitossa ranskalaisen miehen kanssa.  Heillä on kolme lasta ja Siham odottaa neljättä.  Hän asuu Rognac’issa, joka on ihan lähellä toimistoamme.  Jo pitkään Siham on etsinyt totuutta ja haluaa edelleen tietää enemmän Herran valmistamasta tiestä.

Olin iloinen tästä vierailusta ja siitä, että Siham haluaa jatkuvasti pitää yhteyttä kanssani.  Hän haluaa myös, että tutustumme hänen mieheensä.

Agnès on rouva, joka käy seurakuntamme « varattomien kaupassa ».  Heti tutustuttuamme puhuin hänen kanssaan seurakunnasta ja hän nopeasti Agnès halusi tulla sunnuntai-iltapäivisin kirkkoon.  Hän tulee myös harrastuspiiriin torstai-iltapäivisin, koska hän tarvitsi todella apua ja etsi ratkaisua elämänsä ongelmiin.

Agnès on eronnut ja hänellä on kaksi lasta (13 v. ja 19 v.).  Ennen Joulua hänen vanhempi poikansa lähti kotoa asuakseen jonkin aikaa yhden kaverinsa luona, joka ei ole suositeltava henkilö.  Agnès oli todella masentunut poikansa lähdön johdosta.  Ehdotin Agnès’ille, että rukoilemme hänen poikansa puolesta ja ehdotin hänelle rukouksen jatkamista yhdessä, kunnes Jumala vastaa siihen.  Rukoilimme, että hänen poikansa tulisi viettämään Joulun Agnès’in kanssa.

Agnès koki suurena ihmeenä sen, että neljän viikon jälkeen, joiden aikana hän ei saanut mitään tietoa pojastaan ja kolme päivää ennen Joulua, hänen poikansa palasi kotiin ja pyysi anteeksi äidiltään.  Kiitos Jumalalle, Agnès voi nyt paremmin lastensa kanssa ja on aina uskollinen kirkossakävijä ja rukoilija.

Amal on egyptiläinen sisar, joka asuu Marseillessa miehensä ja kolmen lapsensa kanssa.  Hänelle syntyi juuri uusi vauva, mutta Amal on huomattavan väsynyt.  Syynä väsymykseen on sairaalassa sattunut lääkitysvirhe synnytyksen aikana.

Sisaremme Amal pyytää rukousta terveytensä puolesta ja tyttärensä Bernadette’n puolesta, jolla on yliopistokoe huomenna.

Viime viikolla saimme kirjeen Faten’ilta Tunisiasta.  Soitan hänelle usein ja tunnen aina kuinka luja hän on uskossaan.  Hän pyytää aina rukousta äitinsä ja sisarensa puolesta, että he voisivat ottaa vastaan Jumalan Sanan.

Faten’lla on uusi työ, josta hän on iloinen.  Toinen rukousaihe on se, että Jumala antaisi hänelle kristityn aviomiehen. 

Fatima on algerialainen, joka asuu yksin kahden pienen lapsensa kanssa.  Hän on hyvin väsynyt pienten lapsiensa takia sekä taloudellisesta hädästä, joka hänellä on tällä hetkellä.  Yritämme lohduttaa häntä ja myös rukoilla hänen kanssaan siitä huolimatta, että hän sanoo olevansa muslimi.  Itse asiassa Fatima sekoittaa uskontoja keskenään eikä ymmärrä näitä asioita hyvin.  Fatima sanoi minulle, ettei hän voi tällä hetkellä päättää mikä uskonto on totuus, koska hän sekoittaa uskonnon ja kulttuurin keskenään.

Annan hänelle aikaa tiistaisin « varattomien kaupassa » ja kutsuimme hänet seurakunnan joulujuhlaan.  Hän tulikin lastensa kanssa ja oli hyvin tyytyväinen ohjelmaan, joka välitti Jeesuksen syntymisen tapahtumat ja merkityksen."