Sanon tähän alkuun heti terveiset Israelista, vaikka se tuntuukin hyvin tavanomaiselta.  Olimme pääsiäisen tienoolla viikon matkalla Israelissa Liisa ja Jukka Norvanto johtajinamme.  On vaikea kuvailla elämyksiä siellä muutoin kuin sanomalla: ”Jos vain voit, niin lähde matkalle.”  Lisäksi ryhmämme ja oppaamme, Norvantojen lisäksi, olivat parhaita mahdollisia!

Magdalenamme oli mukanamme, mikä oli meille suuri ilo myös.  Betlehemissä saimme tutustua paikalliseen sairaalahoitoon, joka oli hyvin tehokas.  Bussiajurimme, Elias, kiirehti paikalle ystävän, joka vei meidät vauhdilla läpi pienten kujijen sairaalaan, lääkäri otti välittömästi tikin pois.  Ja mikään ei maksanut mitään – saimme nauttia pelkkää ystävällisyyttä.

”Tule mukaan” –kotikirkko-ohjelman kuvaukset

 

Sunnuntaina 11.5.  David lähtee Pariisiin Life Agapen studiolle 26:n jumalan-palvelusohjelman kuvauksiin.  Muut tiimistä siirtyvät sinne myös: Nouria Toulouse’sta, Jean Marseillesta, Driffa Ruotsista, Jawhara, Sarah ja Mounir Pariisista.  Ohjelmien tulisi olla valmiina perjantaihin iltapäivään mennessä.  Rukoilethan Pyhän Hengen läsnäoloa jokaisessa vaiheessa, että tehdyt ohjelmat koskettaisivat katselijoita.

Kesäsuunnitelmia sinulle ja meille

David on varannut jo laivalippunsa Suomeen tämän kuukauden lopulla.  Ja minä saavun sitten Sansan Medialähetyspäiville Ouluun 14. – 15.6.  Itseasiassa olemme siellä jo perjantaina koulutusseminaarissa mukana.  Tähän seminaariin voit sinäkin osallistua.  Otapa asiasta yhteyttä Sansaan.  Mutta ainakin Mediapäiville nyt meitä ja muita tapaamaan!

Muutoin olemme kesällä siellä Sahankylässämme, jonka osoitetta en laita tähän nyt turvallisuussyistä, mutta osoite ja puhelin on sama kuin kaikkina muinakin vuosina.

Katselijat tunnistivat Israelissa

Suurta iloa Israelissa toi meille myös se, että David tapasi siellä sattumalta kaksi televisiokatselijaa.  Ensimmäiseksi jo edellä mainitsemani bussinkullettajamme, Elias, tunnisti Davidin televisiokasvoksi.  Hetken hän katseli tutulta näyttäviä kasvoja ja sitten kysäisi olisiko David televisiosta tuttu. 

Toinen tapaaminen oli Nasaretin kaupungissa tai pienessä kylässä, jonka sanottiin kuvaavan Jeesuksen ajan Nasaretia ja sen elämää.  Kylässä palvelijana esiintyvä nainen tuli kysymään Davidilta oliko tämä irakilainen ja hänelle tuttu.  Aikansa jahkailtuaan nainen muisti ja muistipa niin hyvin, että antoi oikein positiivisen ja henkilökohtaisen maininnan: ”Sinä olet sitten laihtunut!”  Tämä on totta, mutta nauroimme kolmisin sitä kuinka tarkasti nainen on televisiota katsonut!

Työn tuloksia vuodelta 2013

Jos laskemme yhteen viime vuoden puhelinyhteydenottomme, tekstiviestit ja sähköpostit, niitä oli vuoden aikana 1.766.  Valitettavasti tämä luku ei ole tarkka, sillä niin helposti unohtuu merkitä ylös saatu yhteydenotto.  Kuukausiyhteydenottojen määrä on silloin noin 147.  Tässä luvussa ei ole huomioitu lomakauden vaikutusta yhteydenottoihin.  30-päiväisen kuukau-den päiväkontaktimäärä on noin viisi.

Näissä lukemissa ei ole näkyvissä Facebookin ja Youtube’n ystävien ja kontaktien kanssa käytyjä keskusteluja.  Studio Al Morsalin ystäviä facebook’issa on 1.551.  Youtube’ssa kävi sivullamme 19.591 henkilöä.

Kotisivulla kuukausikävijöiden määrä oli 25.844.  Kotisivumme on saanut muuten uuden nimen: www.sidnalmassih.com