ISIS - Suomensomalit tarvitsevat viranomaisten apua

  • ISIS - Suomensomalit tarvitsevat viranomaisten apua

"Hyvät Suomen viranomaiset,

Toimin aktiivisesti Suomen somalitaustaisen väestön yhteisössä ja minulla on teille vakavaa asiaa. Niin minä kuin yhteisömme tarvitsee teiltä pikaisesti apua.

Avuntarpeen taustalla on Irakin ja Levantin islamilainen valtio –niminen organisaatio, joka tunnetaan paremmin ISIS-terroristijärjestönä. Tämä kyykäärmeen sikiö levittää myrkkyään aktiivisesti Suomeen ja houkuttelee meidän nuoriamme mukaan omaan toimintaansa.

ISIS:n rekrytointotoimenpiteet ovat hälyttävän aktiivisia suomensomalien keskuudessa. Ammattimaisesti toimivat rekrytoijat kohdistavat toimenpiteensä 16–25 –vuotiaisiin nuoriin miehiin ja ovat ikävä kyllä onnistuneet tässä useaan otteeseen.

Suomesta on jo lähtenyt kymmenittäin nuoria miehiä ISIS:n riveihin taistelijoiksi.

Me vastuulliset suomen somalitaustaiset emme voi hyväksyä tätä. Tämä tuntuu meistä yhtä pahalta kuin kenestä tahansa kantasuomalaisesta.

ISIS:n propagandaa levitetään nykyään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja sen jihadistinen sanoma on selkeää, mustavalkoista ja yksinkertaista. ISIS haluaa perustaa uuden islamilaisen dynastian – maan, jossa eletään islamilaista elämää, Kalifin sana on Laki, oppi oikeaa ja jonka joissa virtaa hunajainen maito. Tämä kaikki toteutuu, jos vain sen puolesta ollaan valmiita taistelemaan.

Suomessa elävät somalitaustaiset nuoret ovat otollista maaperää propagandaa suoltaville rekrytoijille. He kokevat täällä juurettomuutta ja ovat pettyneitä siihen miten he ovat päässeet integroitumaan yhteiskuntaan – töiden löytäminen on vaikeaa ja islam edelleen Suomessa uusi uskonto. Muslimin silmissä Suomi on selkeästi kristitty maa.

Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin ISIS:n rekrytoijat iskevät.

ISIS on tavattoman hyvin rahoitettu organisaatio. Sen rekrytoijat ovat ammattilaisia ja pystyvät lupaamaan nuorille suuria summia rahaa. Sotaretkestä voi saada jopa 10 – 15 000 euroa. Terroristijärjestö luonnollisesti maksaa nuorille matkat. Harva nuori tulee ajatelleeksi, että sotaan lähtenyttä ei hevin päästetä pois. Sotilaat ovat kuin jengiläisiä – jengi ei päästä heitä otteestaan.

* * *

Hyvät Suomen viranomaiset,

Me suomensomalit tarvitsemme apuanne ISIS:n pysäyttämisessä. Me tarvitsemme teiltä apua.

  • Me tarvitsemme vinkkausjärjestelmän, jonne voidaan antaa vihjeitä sosiaalisen median toimijoista ja paikan päälle saapuvista rekrytoijista
  • Me tarvitsemme apua tiedottamiseen – totuus ISIS:n toiminnasta täytyy saada riittävän selvästi ja tehokkaasti nuortemme tietoon.
  • ISIS on rikollisjärjestö ja sen toimintaan mukaan lähteminen tekee myös nuorista rikollisia. Auttakaa meitä kertomaan tämä nuorillemme.
  • Me tarvitsemme kenttätyöntekijöitä, jotka jalkautuvat meidän kanssamme puhumaan nuorille ja jakamaan heille tietoa
  • Me tarvitsemme rehabilitointiohjelman niille nuorille, jotka ovat jo lähteneet ISIS:n toiminaan mukaan ja haluavat palata yhteiskuntaan

Me suomalaiset somalialaistaustaiset vanhemmat olemme valmiita kaikkiin yhteistyötoimenpiteisiin viranomaisten kanssa. Me emme halua menettää nuoriamme, emmekä antaa ISIS:lle milliäkään jalansijaa Suomessa.

Auttakaa meitä pelastamaan nuoremme."