Rakas Ystävä,
 
Kiitos sinulle kaikesta siitä miten olet meitä siunannut päättyneen kotimaantyökautemme aikana!  Saimme vastaanottaa niin paljon!!  Ja olimme Suomeen tullessamme kesäkuun alussa todellakin kumpikin sellaisessa tilassa sekä ruumiillisesti että henkisesti, että kaipasimme sinun tukeasi.  Niin sitten tapaamamme ystävät yksityisesti tai seurakuntien tilaisuuksissa latasivat taas meihin Herran antamalla rakkaudella uutta voimaa ja intoa.  Monet rakkaat ystävät jäivät vierailematta, mutta tänä kesänä jouduimme ottamaan enemmän aikaa ihan vain lepäämiseen.  Siitä olen kantanut kyllä murhetta, että emme käyneet monen ystävän luona, joka myös olisi meitä kaivannut.  Sitä pyydän anteeksi!
 
David on valmistautumassa taas uuteen lähtöön.  Lauantaina 13.10. hän lentää Malagaan tuttuun Malaga Media Centre’en.  Kuvaukset siellä kestävät viikon eli paluupäivä on 20.10.  Rukoilethan näiden kuvausten puolesta, sillä sielunvihollinen tuppaa niihin tunkemaan joka kerta mahdollisimman paljon kompastuskiviä.
 
Hanane on syntynyt muslimiksi ja ei voi muuksi kääntyä
 
Hanane Rabat’ista Marokosta soitti Davidille pyytäen apua.  Hän oli kuunnellut televisio-ohjelmiamme Hayat –kanavalla.  Sen jälkeen hän meni kaupunkinsa katoliseen kirkkoon (tarkoitettu eurooppalaisille  M-L) pyytäen, että hänelle selitettäisiin Raamatun sanoma.  Samalla hän halusi tietoa kasteen merkityksestä ja opetuksesta.  Katolinen pappi sanoi hänelle kuitenkin, että ei voinut tehdä mitään hänen tapauksessaan.  Hänellä ei ollut lupaa ottaa vastaan marokkolaisia kirkossaan (Marokon kuningaskunnalla on sopimus Vatikaanin kanssa siitä, että kirkko ei opeta katolista uskoa muslimeille – M-L).  Muutamat tässä Rabat’in kirkossa sanoivat Hananelle, että tätä ei voida kastaa, koska kaste on vain kristityille ja hän on syntynyt muslimiksi.  Hanane tai kuka muu tahansa muslimi ei voi kääntyä. 
 
Hanane oli aivan sekaisin ja ihmetteli, jos hän oli tehnyt hyvin alkaessaan seurata Jeesusta.  Mutta sy-
vällä itsessään Hananella oli tietty vakaumus, että Jeesukseen täytyy uskoa.  Hananella ei ollut kuiten-
kaan rauhaa.  Niinpä hän soitti Davidille saadakseen apua.  Ja Hanane itki koko matkamme ajan Peräseinäjoelta Alavudelle, jonne olimme matkalla kahteen eri lähetystilaisuuteen.  David saattoi antaa marokkolaisen pariskunnan puhelinnumeron Hananelle, jotta he marokkolaiset kristityt saattaisivat kohdata toisensa.
 
Valinnan edessä: aviomies vai Jeesus
 
Marokkolainen Latifa asuu Marseillessa.  Hän sai tietoa Hayat TV :stä Marokossa asuvalta veljeltään.  Latifa alkoi kiinnostua Raamatusta.  Sitten yhtenä päivänä hänen aviomiehensä sai selville Latifan kiinnostuksen kohteen.  Raivoissaan oleva mies antoi hänelle vaihtoehdot: joko Latifa luopuu uskosta Jeesukseen tai mies jättää Latifan.   Tämän uhkavaatimuksen edessä Latifa teki valintansa.   Hän 
sanoi mieluummin menettävänsä aviomiehensä kuin Jeesuksen.  Latifalla on kolmen kuukauden ikäinen vauva.  Tällä hetkellä Latifa saa tukea toiselta algerialaiselta kristityltä, joka auttaa häntä konkreettisesti ja on vienyt Latifan omaan ranskalaiseen seurakuntaansa.
 
Ei kai sattumalta vaan Pyhän Hengen ohjaamana
 
Tunisialainen Ahmed soitti kertoen löytäneensä kotisivumme sattumalta ja on kuunnellut radio-ohjel miamme, joista hän pitää kovasti.  Kotisivultamme hän alkoi katsella Hayat TV:tä.  Ja nyt hän on tilan-teessa, että haluaisi oppia tuntemaan muita tunisialaisia kristittyjä.
 
David poikkesi paluumatkalla Sveitsiin
 
”Paluumatkallani Ranskaan pysähdyin marokkolaisen kristityn ystävän luona Basel’in kaupungissa Sveitsissä.   Ystäväni on nimeltään Abdeltif.  Hän on ammatiltaan lääkäri, kuten hänen sveitsiläinen vaimonsa.  Heidät karkotettiin pois Marokosta ja nyt he ovat asettuneet asumaan Sveitsiin.  Abdeltif järjestää pohjois-afrikkalaisten kesken tapaamisia.  Hän myös tapaa kaikki kuuntelijamme, jotka asuvat Sveitsissä ja itä-Ranskassa.
 
Abdeltifin tapaamien ystävien joukossa on marokkolainen (toinen) Hanane.  Olemme varmasti kertoneet hänestä jo aikaisemmin.  Hänellä on kolme lasta ja he asuivat ennen Barcelonassa.  Hananen annettua elämänsä Herralle Jeesukselle, hänen miehensä on alkanut vihata häntä ja lyödä häntä myös lasten katsellessa - vanhin lapsista oli seitsemän.  Hänen nimensä on Adam.  Hänellä on huonoja muistoja ja nyt hänellä on psyykkisiä ongelmia.  Äiti vie hänet säännöllisesti psykologin luo Basel’iin, Pohjois-Sveitsiin.
 
Kun Hanane soitti minulle kaksi vuotta sitten kertoakseen kärsimyksestään, hän ilmoitti minulle päättä-
neensä jättää aviomiehensä.  Niin hän tekikin viime vuonna.  Hän otti lapsensa ja pakeni Sveitsiin, jossa hän on nyt tutustunut italialaiseen katoliseen mieheen, joka rakastaa häntä ja hyväksyy hänet ja lapset kaikin puolin.  Hanane pyytää aina meitä rukoilemaan sitä, että marokkolaiset viranomaiset hyväksyisivät hänen pyytämänsä avioeron, että hän voisi lopultakin alkaa elämään uutta elämää.”
 
Kenza, toinen marokkolainen nainen, joka asuu Sveitsissä, on avoin evankeliumille, mutta elää algerialaisen salafisti-miehensä vallan alaisena.  Salafistit ovat uskonnollinen liike, joka haluaa noudattaa muslimien lakia sananmukaisesti.  Sveitsissä David puhui pitkään Kenzan kanssa.  Abdeltif ja hänen vaimonsa sekä myös Hanane ovat luvanneet pitää yhteyttä Kenzaan.
 
”Herra on minun valoni
ja apuni, ketä minä pelkäisin?
Herra on elämäni turva,
ketä siis säikkyisin.”  Psalmi 27: 1