Markus 10 :42   « Mutta Jeesus kutsui heidät (hänen opetuslapsensa) luokseen ja sanoi : ‘Te tiedätte, että ne, jotka ovat hallitsijan asemassa, ovat kansojen herroja ja maan mahtavat pitävät kansoja valtansa alla.’ »

 

Tyrannia ja herruus, korruption ja mielivaltaisuuden avulla.  Nämä ovat tunnusomaisia merkkejä, joilla arabijohtajat erottuvat.

 

Vääryys ja kurjuus työntävät kansoja nousemaan (Tunisia, Libya, Jemen, Syyria, Egypti).  Heidän vaatimuksensa: elää vapaudessa ja ihmisarvoista elämää.

 

« Hurskaan onni on kaupungin ilo, jumalattoman tuho on riemun aihe. » (Sananlaskut 11 :10). 

Tietenkään emme voi samaistaa kansannousussa mukana olevia hurskaiksi.  Ei todellakaan, mutta Herra on näkyvissä ”arabikeväässä” (ranskasta käännös, jota täällä käytetään kuvaamaan arabimaailman tilannetta).  Jumalan käsi näkyy myös kansojen liikkeissä, jotka huutavat kärsimyksiään ja kipujaan vaatien oikeutta tällä hetkellä edelleen.

 

Jumalan käsi näkyy Pohjois-Afrikassa siinä, että sinne voidaan julistaa evankeliumia satelliittitelevision, radion, internetin ja kännyköidenkin välityksellä.   

 

Jumalan käsi ja Vapahtajamme Jeesus Kristus näkyvät ihmisissä, jotka jopa ymmärtämättään miksi, vaativat vapautta harjoittaa tai olla harjoittamatta islaminuskoa.  Muslimit ovat eläneet neljätoista vuosisataa alistumisen tilassa ilman oikeutta, nyt he nousevat pelotta ja ilmaisevat vapaudenkaipuunsa.  Yksi esimerkki on ystäväni, joka sanoi minulle vieraillessani Marokossa: Koko elämäni elin pimeydessä ja valo oli aivan lähelläni.  Minun täytyi kuulla Hyvä Uutinen Jeesuksen Kristuksen evankeliumista ääniaalloilla nähdäkseni valon ja pelastuakseni.

 

 

Jumalan käsi pelastaa ja toimii muslimiyhteiskunnissa arabimaissa, Afrikassa, Aasiassa ja kaikkialla muuallakin.  Arabimaissa kokonaiset perheet pelastuvat Jumalan armosta, kotikirkkoja syntyy ahdistuksen keskellä, uskovien ryhmät nousevat pelotta ottamaan soihdun levittääkseen valoa ympärilleen.   Eivät pidätykset, eivät kidutukset, eivät maastakarkotukset pysty lopettamaan elävän Jumalan apua arabi- ja muslimaissa.  Marraskuussa 2011 tunisialainen mies soitti minulle sanoakseen olleensa kuusi kuukautta vankilassa kotimaassaan uskonsa tähden.  Päästyään vapauteen hän oli vakuuttuneempi kuin koskaan jatkaakseen elämäänsä uskoen Jumalan Poikaan.

 

Mediat ja poliittiset sekä uskonnolliset auktoriteetit taistelevat Jumalan evankeliumia vastaan muslimimaissa, mutta eivät voi lopettaa Herran käden työtä.  «...köyhille julistetaan ilosanomaa.  Autuas se, joka ei minua torju. » (Luukas 7 :22-23)