NATO on tehnyt Misratan kaupungista, joka on kolmanneksi suurin Libyan kaupungeista, ykköskohteensa, vakuutti tiistaina yksi NATOn sotilasvastuunkantajista.  Sama henkilö arvioi, että Mouammar Kadhafin armeija oli menettänyt kolmanneksen voimavaroistaan 17:n päivän pommitusten aikana.

Kerrotaan (tarvittaessa voin tarkentaa lähteen), että useaan otteeseen Kadhafin joukot olivat käyttäneet « inhimillisiä kilpiä » eli sijoittaneet siviilejä, naisia (lapsista en tiedä) joukkojensa edessä tai ympärillä pienentääkseen sotilas- tai asemenetyksiä.

Sunnuntai-iltana New York Times (päivälehti) julkaisi tietoja, joita kaksi Kadhafin poikaa suunnittelevat konfliktista ulospääsemiseksi.  Seif al-Islam ja Saadi el-Kadhafi suunnittelevat siirtää isänsä vallasta ja johtaa Libyaa siirtymäkaudella kohti perustuslaillista demokratiaa.  Ensin mainitusta pojasta tulisi maan johtaja.  Isä Kadhafi kuulema saattaisi olla valmis tähän.

Henkilökohtainen mielipiteeni on kirkkaasti, että siinä mentäisiin « ojasta allikkoon », jos näin kauniita termejä hennoisi tilanteesta käyttää.