AFP ON RANSKAN VIRALLINEN TIETOTOIMISTO!  AFP on julkaissut seuraavan uutisen, jonka käännän tässä.  Myös lainausmerkit ovat AFP:n työtä.

AFP - Neljä kristinuskoon kääntynyttä algerialaista, joita syytettiin laittoman jumalanpalvelustilan avaamisesta Kabyliassa (itä-Algeriassa), on tuomittu sunnuntaina vankeusrangaistuksiin.  Rangaistukset vaihtelevat kahdesta kolmeen kuukauteen ja  eivät ole ehdollisia, vaan vankilaan meno on ehdoton, kertovat juridiset lähteet.

Kolme tuomittiin kahden kuukauden vankilarangaistukseen ja neljäs, jota syytettiin lisärikoksista, kuten laiton ulkomaalaisen majoittaminen, tuomittiin kolmeksi kuukaudeksi vankilaan ja maksamaan 10.000:n dinaarin (noin 100 euroa) sakon, edellä mainitun lähteen mukaan.

Tuomioistuin käsitteli asiaa marraskuun 28.:na pnä Larbaâ Nath Irathen rikosoikeusistuimessa Tizi Ouzoun alueella.  Syyttäjä oli vaatinut vuoden vankilatuomiota neljälle pidätetylle, jotka ovat iältään 35:n ja 45:n vuoden väliltä.           

Heitä syytettiin protestanttisen kirkon avaamisesta Tizi Ouzoun alueella ilman, että he olisivat saaneet luvan siihen etukäteen viranomaisilta.
              
Jumalanpalveluksen pito Algeriassa - olipa kyse muslimien tai ei-muslimien jumalanpalveluksesta - edellyttää luvan saamista ensin kokoontumispaikalle ja toiseksi puhujalle vuoden 2006 helmikuussa annetun lain mukaan. 

Useita oikeudenkäyntejä on järjestetty viime kuukausien aikana algerialaisille, jotka ovat "hyökänneet Islamin opetusta vastaan".  Erityisesti kristinuskoon kääntyneet ovat olleet oikeusistuinten kohteena.        

Algerian pääministeri Ahmed Ouyahia oli ilmoittanut lokakuun 21.:nä pnä parlamentin edessä, että uskonnonvapaus "taataan aina" Algeriassa, jossa Islam on valtionuskonto.