Elämme täällä järkyttyneinä tapahtumista, joista puhutaan paljon varmasti myös Suomen televisiossa ja lehdistössä.  Kyseessä ovat siis nämä juutalaislasten ja heidän opettajansa tappamiset.  Sitä ennen vielä samassa kaupungissa, Toulouse'issa, tapettiin myös sotilaita.

Tänä aamuna vielä kuuntelin ennen työhön lähtöä uutisia, joissa kerrottiin surmaajan olevan edelleen asunnossaan.  Hän ilmoittaa toimivansa Al-Qaida -terroristijärjestön nimissä.  Haastateltavat ajattelivat surmaajan päätyneen yön aikana henkisesti tilaan, että hän ei ehkä haluakkaan tulla enää ulos elävänä.

Keskustelimme eilen tilanteesta Brahimin kanssa.  Tosiasia on, että muslimien suuntaukset, kuten salafistit ja jihädistit, pitävät tällaista tappamista pyhänä sotana uskottomia vastaan.  Uskottomien (kristityt, juutalaiset ja kaikki uskonnot islamin ulkopuolella ovat uskottomien ihmisten uskontoja) tappaminen on hyvä asia ja vie tappajan paratiisiin.

Tiedän, että jopa nimikristittyjen, puhumattakaan sitten kristityistä, ajatusmaailmassa tällainen ei ole mahdollista.  Näin pahaa opetusta ei voi olla olemassa.  Kysykää kuitenkin entiseltä muslimilta, joka on kääntynyt kristinuskoon, onko tämä mahdollista.  Sieltä tulee totuudenmukainen vastaus ihmiseltä, joka
on ollut sisällä tässä systeemissä.  Ranskassakin kuunnellaan tyytyväisinä opetuksia, joiden mukaan kyseessä on vain pieni harhaantunut ryhmä.  Tämän kuuleminen tekee hyvää, koska silloin islam ei näytäkään niin vaaralliselta.  Voimme tuudittautua uneen helpottuneina siitä, että kyllä muslimien kanssa eläminen on täysin vaaratonta.  Tietenkään emme voi ryhtyä rasistiseen hyökkäykseen, mikä on tapahtumassa täällä nyt juuri ennen presidentinvaaleja, sillä Jumala rakastaa muslimia ihmisenä yhtä paljon kuin minua.  Hän tarvitsee tätä tietoa kipeästi.