Rakas Ystävämme                                                                     21.2.2012

 

Aurinkoisia terveisiä lämpenevältä Marseillen seudulta.  Olemme kokeneet kylmyyden (täkäläisin mittasuhtein), jonka kaltaista ei ole tullut eteemme aiemmin näiden kohta 30:n vuoden aikana, jotka olemme saaneet täällä olla.  Lämpömittari meni jopa -7:ään asteeseen.  Toimistossa oli niin kylmä, että sormet olivat ihan kankeina, kun yrittelimme näppäillä tietokonetta.  Tämä välikattomme on tehty ohuista styrox-levyistä (jos se on noin suomeksi), jotka ovat vain asetetut ohuen ja muutenkin epämääräisen ”muoviritilän” päälle.

 

Tulimme juuri kylmästä Istanbulista työmatkalta.  Sitä ennen kaikki kolme Al Morsalin miespuolista työntekijää olivat Maltalla islamista kääntyneiden kristittyjen ja islamilaisissa

      maissa työskentelevien lähetysjärjestöjen yhteisessä tapaamisessa.  Siell Siellä algerialainen

ystävämme Ali kertoi Davidille seuraavasta tapaamisesta: ”Olin kastetilaisuudessa, jossa viisihenkinen perhe kastettiin.  He olivat Tizi-Ouzun seurakunnasta, joka on kabiiliseurakunta (kabiilit ovat maan alkuperäisiä asukkaita ennen arabien sinne tuloa – M-L).  Perheeseen kuului vanhempien lisäksi kolme tytärtä.  Tytöt kertoivat kuinka heistä oli tullut kristittyjä.  Jokainen tyttö oli katsellut ”Al Hayat” –sateliittitelevisokanavaa muiden tietämättä.  Jokainen vuorollaan oli nopeasti sulkenut television tai vaihtanut kanavaa kuullessaan jonkun lähestyvän huonetta, jossa televisio oli.  Sitten yhtenä päivänä he olivatkin kaikki yhtä aikaa jumalanpalveluksessa.  Heidän hämmästyksensä oli tavaton ja kysymyksiä riitti kyynelten kera, kun kukin selitti omaa taivallustaan seurakuntaan saakka.  Sitten tyttäret kertoivat vuorostaan vanhemmilleen oman kääntymyksensä, mikä johti myöhemmin myös äidin ja isän uskoontuloon.”  Ihmeellisiä ovat Jumalamme yllätykset!

 

Sama Ali kertoi vielä, että David olisi perin tervetullut Algeriaan, koska Kabiliassa katsotaan hänen nauhoitettuja ohjelmiaan yhä uudelleen ja uudelleen.  Eli tämä matka tullee eteemme toivottavasti pian.

 

Jumala pelastaa yllättävällä tavalla Miriamin kuolemasta

 

 

 

että mieheni oli pedofiili.  Tämä oli minulle shokki ja myös perheelleni sekä mieheni perheelle.  

Mieheni perhe teki kaiken sen eteen, että saatoimme erota.  Sitten lähdin pois Marokosta seuraten sisartani, joka lähti Ranskaan valmistamaan väitöskirjaansa.

Elin Ranskassa yhdeksän vuotta.  Sitten lähellä asuva sekatavarakauppias ehdotti minulle, että avioituisin hänen ystävänsä kanssa.  Ystävä oli kuulemma hyvä mies, mutta hänellä ei ollut Ranskassa oleskeluun tarvittavia virallisia papereita.  Lopulta suostuin avioliittoon ja olin onnellinen saatuani lapsen, joka on nyt 13-vuotias. 

 

Mieheni saatua Ranskan kansalaisuuden, hänestä tuli agressiivinen. Hän yritti jopa raiskata minut, mutta lukitsin itseni vessaan koko yöksi.  Pelkäsin häntä niin kovasti. Aikaisin seuraavana aamuna mieheni lähdettyä töihin, yritin avata ikkunan ja hypätä alas ja siten tehdä itsestäni lopun.  Mutta Jumala antoi minulle näyn, jossa oli kuin poikani toisen naisen sylissä ja lapsen isä eli mieheni löi lastani.  Istuin olohuoneeseen enkä tiennyt mitä tehdä. 

Otin televison kaukosäätimen ja aloin selailla kanavia.  Yht’äkkiä kuulin äänen, joka sanoi : ‘Sinä, joka istut sohvalla ja olet menettänyt kaiken toivon elämässä ja haluat lopettaa elämäsi.  

Jeesus rakastaa sinua ja haluaa antaa sinulle iankaikkisen elämän.  Luota Häneen ja Hän tulee toimimaan elämässäsi.’ 

 

Nyt olen ottanut Jeesuksen vastaan Vapahtajanani.  Olen muuttanut takaisin Marokkoon poikani kanssa.  Elän täällä nyt uskoani poikani kanssa sekä vanhempieni kanssa.”

 

Matka tuntemattomaan

 

David on menossa viikoksi omaan maahansa, jonka nimeä en uskalla tässä mainita.  Tapahtuma ajoittuu lähitulevaisuuteen, mutta en voi ilmaista nyt päivämääriä.  Rukoilethan hänelle varjelusta kaikesta pahasta.  Saattaa olla, että lähden mukaan edes osaksi aikaa ollakseni paikalla, jos sattuisi jotain ikävää.

 

Ennen tätä matkaa David menee noin viikoksi tekemään filmejä Malagaan.  Eli tämä kevättalvi on monenlaista menoa täynnä.  Jaksaisitko muistaa Herran edessä pyytää voimia ja johdatusta tuleviin matkoihin ja muuhunkin työhön.  Olemme joutuneet kokemaan sielunvihollisen monia kapuloita rattaissamme viime aikoina ihan yllättävillä tavoin.  Suurena apuna ja siunauksena voin kuitenkin sanoa tiimimme olevan todella luja ja yhteen sulautunut.

 

Sanomme nyt sinulle: ”Jumala sinua siunatkoon ja varjelkoon.” 

Al Morsalin tiimin puolesta   Marja-Liisa  

 

 

 

v    [email protected] (EZZINE, David) – [email protected] (EZZINE, Marja-Liisa)

* Skype: marjaliisaezzine - Home page:

www.assalib.org