Viime viikolla olimme Sat-7:n järjestämässä tietoiskussa "network'issä" ihan toisessa maassa, joten siitä on johtunut viime viikkoinen näkymättömyyteni täällä blogissa. 

Päivät olivat rankkoja hetkittäin henkisesti, koska saimme tietää niin paljon uusia asioita.  Eniten olen vielä tänään järkyttynyt siitä tosiasiasta, että kristittyjä surmataan tänä päivänä Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.  Raakuus voi olla uskomatonta.  Rukoilkaa vainottujen kristittyjen puolesta, että he jaksavat elää pelon ja ahdistuksen keskellä, että Herra antaa siihen päivittäiset voimat. Tämä tuli niin elävästi esiin niiden ihmisten välityksellä, jotka elävät näillä alueilla.

Kerron tänään tapahtuman, joka rohkaisee toivottavasti sinua, kuten se ilahdutti meitä paluumatkallamme kotiin lauantaina.  Ystävämme Emma Open Doors -järjestöstä matkusti München'iin, Saksaan, saakka kanssamme samalla lennolla.  Lennon ajan istuimme eri paikoilla lentokoneessa.  Koneen laskeuduttua jäimme odottamaan Emmaa hyvästelläksemme häntä.

Ja sieltä saapui Emma seurassaan huivipäinen arabinainen, jonka vierustoverina Emma oli ollut lennon ajan, ja tämän miltei aikuinen poika.  Aloimme heti keskustelun, sillä rouva oli marokkolainen.  Ja tässä on hänen ihmeellinen kertomuksensa.

Viisitoista vuotta sitten rouva oli sairas.  Silloin hän näki unen.  Hänen luokseen tuli mies, joka oli pukeutunut vaaleanvihreään asuun.  Mies asetti kätensä ystävämme olkapäälle.  Nainen ei tuntenut miestä, joten hän kysyi suoraan: "Kuka sinä olet?"  Ja mies vastasi arabiankielellä: "Olen Messias, herra Jeesus."

Seuraavana aamuna herättyään nainen oli täysin terve ja hänestä tuli kristitty.  Hänen tietonsa Jeesuksesta ei ole laaja, mutta se on riittävä.  Hän uskoo Jeesukseen ja rukoilee Jeesuksen nimeen.  Emman kannssa suunnittelimme erilaisia lähetyksiä hänelle: Uusi Testamentti, Jeesus -filmi, kristillistä musiikkia jne.

Erittäin häkellyttävää oli se, että nainen alkoi puhua Emmalle välittömästi kokemuksestaan tietämättä ollenkaan Emman olevan uskovan.  Ja tietysti ilo oli valtava, kun Emmakin tunsi Jeesuksen!  Naisen tullessa ulos koneesta, hänen kasvoistaan loisti ihan selvästi ilo ja vapaus.